PETRA frame runnner

PETRA frame runnner ser till att du har möjlighet att röra dig ohämmat så att barn och vuxna som har varit begränsade till och med till el-rullstolar i det förflutna har nu ett sätt att röra sig fritt av egen kraft. Oavsett din ålder och fysiska kapacitet så är en ”springcykel” skitkul att använda!

Den erbjuder en låg tyngdpunkt och stabil plan design. PETRA frame runner  erbjuder säkerhet samt stöder hållningen när du springer eller promenerar. Sadelenheten motverkar vilken som helst sidogungning som löparen kan få när man använder en vanlig rullator. När du inte är i rörelse kommer sadelenheten att fungera som en sittplats när du vilar.

Att använda PETRA frame runner är en rolig och lågpåverkande aktivitet som kan avnjutas med vänner och familj, inklusive icke eller rörelsehindrade barn. Det kommer att öka konditionsträningen samt öppna upp ett helt nytt perspektiv på din förmåga! Dessutom så befinner sig användaren på samma höjd som de arbetsföra/rörliga kamraterna på ett sätt som uppmuntrar till social interaktion samt ger nya möjligheter till lärande.

PETRA frame runner är anpassningsbar – sadeln, stödplattan för kroppen och styret kan alla ställas in så att du kan motionera stora muskelgrupper samtidigt som den är skonsam mot höfter, knän och resten av kroppen. Den nedsläppsbara dropparmen och den öppna bakre delen av ramen gör en PETRA frame runner enkel att stiga på och av även från en rullstol.

Jämför storlek

Viktigaste måttet är sadelhöjden. Om användaren inte kan få golvkontakt med hela foten, så lägg till 5-10 cm till sadelhöjden.

Jämför storlekar för PETRA RaceRunner

Produktblad och manual

Meka din frame runner

RaceRunning-projektet (racerunning.se) tog fram en kort film där Kathleen visar några inställningar du kan göra på din racerunner och hon visar också vilka verktyg du använder.

PETRA frame runnner är ett utmärkt val om du

  • Har cerebral pares, muskeldystrofi, Parkinsons sjukdom, är amputerad eller har en annan funktionsnedsättning som påverkar din rörlighet och balans
  • Vill kunna löpa fritt och konditionsträna utomhus
  • Är från tre år och upp.

Var kan man använda PETRA frame runnner?

  • PETRA frame runner används mycket på inomhusbanor eller ute på en stabil plan yta. Den är utformad för flera aktiviteter, inklusive grundläggande rörlighet, lek, cykelturer med familjen, träning eller tävling.

Bedömningar och prova på

Prova innan du köper! En PETRA frame runner bör alltid anpassas för att passa individuella behov. Fyll i vårt formulär för att begära pris och tillsammans kommer vi att skräddarsy en lösning som passar din unika förmåga.

» Bläddra bland våra PETRA modeller och begär pris!

Rulla till toppen